01.09.2009, Kautokeino

Vi har nå kommet til Kautokeino på vår vei mot Masi som følge av at vi slapp opp for mat ved Reisavann. Det ble en lang etappe på nesten 60 km fra Nedrefoss i Reisadalen, dels på sti og dels på vei. Vi følger nå gamlevegen fra Kautokeino til Masi hvor vi regner med å ankomme i morgen kveld.

Dagsmarsjene har fra Abisko vært lange mest som følge av kaldt vær og mye nedbør, spesielt fra Kilpisjarvi mot Katutokeino. Marsjene har vært ca 40 km daglig.

Høsten kom fort her i nord og fargene her i Finnmark er vakre. Da vi kom ned til Reisadalen som ligger i skillet mellom Troms og Finnmark fikk vi en flott naturopplevelse. En perle av en canyon som det ikke finnes mange av i norsk natur. Ettersom det også angivelig skal være bra fiske her, var vi begge enige om at vi kunne tenke oss å returnere hit for en padletur i kano. Nedrefosshytta var også en flott opplevelse som Troms Turlag kan være stolt av.

Vi merker begge nå at vi nærmer oss Nordkapp. Like fullt ser vi nå frem til dagene etter Masi på Finnmarksvidda før vi tar fatt på asfaltetappen fra Stabbursnes på drøye 16 mil. Vi håper vi klarer å nyte hvert sekund av de få dagene som nå gjenstår i fjellet. Hverdagen er like om hjørnet...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar