23.08.2009, Abisko Turiststation

Etter å ha vandret i snart 80 dager har vi nå nådd Abisko i Sverige. De siste dagene har vi vandret stort sett på Nordkalottleden, innom Padjelanta og med utsyn over Sarek og Stora Sjöfallets Nasjonalparker. Naturen har värt storslått og terrenget lettvandret. Etter å ha snudd dögnet i Padjelante som fölge av hundeforbud fikk vi problemer med sövn og valgte derfor å ta en hviledag ved Haukejaure. Der fisket vi röye og fikk låne båten og Abu röyken til hytteverten. Det smakte knall! Etter dette bar det raka vegen ned til Kungsleden som förte oss direkte til Abisko.

Det er stor forskjell å vandre i nord contra sör etter vår oppfatning, og distansene blir store. Fra Sulitjelma har vi gått ca 40 km i snitt pr dag. Dette höres veldig mye ut, men gjöres greit unna på ca 8-9 timers effektiv vandring.

Da vi kom til Abisko Turiststation (www.abisko.nu) som er et hotell ved jernbanen fra Narvik på svensk side, fikk vi meget god service. Takk! Dette er et ordentlig vandresenter med enorme muligheter både om sommer og vinter.

Etter 80 dager har vi nå også merket at vi har mött på en del sosiale utfordringer. Dette har resultert i at vi har hatt en utblåsning i dag om en del småting. Dette har gjort godt og vi er nå begge enige om å legge alle krefter inn på å gjöre den siste delen av turen så positiv som mulig. Vi er tross alt ute på vårt livs eventyr! Dette er nesten umulig å unngå på en så lang tur, og det er egentlig utrolig at det har gått så bra som det har. Vi er fortsatt gode venner!!

Nå går ferden videre mot Kilpisjarvi i Finland og deretter i retning Masi som ligger midt på Finnmarksvidden. Vi merker virkelig at vi närmer oss målet!

2 kommentarer:

 1. Vi er så imponert!
  Snart i mål! Fantastisk.

  Hurra!
  Snart heime! :-)

  Veldig stolt av dikka, alle 4.

  Kyss Line & Cathrin

  SvarSlett
 2. Imponerende. Har følgt litt med på bloggen.
  God tur videre

  Hilsen Monica fra Haukelisæter

  SvarSlett