17.06.2009, hviledag på Haukeliseter.

Vi ankom Haukeliseter Fjellstue i går ettermiddag og har i dag hatt en meget behagelig hviledag i solskinnet etter 10 dagers vandring i Setesdalsheiene. Det smakte godt med burger og pils etter noen uker med frysetørket mat og havregryn. Vi er nå ferdig med de to første etappene fra Lindesnes og har tilbakelagt ca 300 km. Setesdals- Ryfylke- og Sirdalsheiene har budt på variert natur, vær og føreforhold. Etappen ble imidlertid noe lengre enn vi hadde estimert (vi hadde beregnet 8 dager). Enkelte dager har vi gått i storslått natur og lettgått terreng i solskinn, mens andre dager (store deler av turen) har som tidligere nevnt foregått i snø, hvilket har tidvis vært tungt å bevege seg i. Fremdriften har noen ganger vært mindre enn 2 km/t i snitt i snøen. Dette har vært tungt, men ikke verre enn at det har gått helt fint. Vi har heldigvis unngått både gnagsår og betennelser. Ryggsekkene har variert fra 25 kg ved oppstart på hver etappe og gradvis blitt redusert til i underkant av 20 kg etterhvert som maten har blitt spist. Kroppene våre har etterhvert gått seg til og blitt gradvis sterkere, selv om både vi og hundene har gått ned noen kilo. Dette vil vi kompensere ved å medbringe noe mer fett enn vi tidligere har hatt med. Teltlivet går fint og utstyret fungerer foreløpig veldig bra. Enkelte dager har vi også benyttet oss av de flotte hyttene til DNT i området for å tørke opp litt utstyr.

Hundene våre har blitt gode turkamerater og trives med å bære kløv. Jan Tvedt, Sharp sin matfar, har vært en veldig god støttespiller for oss underveis.

Ruten vår har fra Ljosland vært som følger: Gaukhei-Håheller-Taumevatn-Kringlevatn-Hovatn-Krossvatn-Mostøl-Bleskestadmoen-Holmevatn-Haukeliseter

I morgen går ferden videre over Hardangervidda (Hellevassbu-Litlos-Sandhaug-Halne-Finse) i retning Halne hvor vi har depot. Deretter venter Skarvheimen. Foreløpige førerapporter tilsier noe mindre snø enn hittil, selv om vi forventer en del snø i første del.

Vi gleder oss til å vandre videre!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar